FAKTA PEMIMPIN DUNIA

TAHUKAH ANDA??
1. Dialah yang menggerakkan negara islam yang lain untuk membantu Bosnia & Herzogovinia ketika umat islam disana disembelih oleh pengganas Serbia.
2. Dia jugalah yg menghantar ratusan komando Malaysia yang dibawa masuk secara sulit ke Bosnia untuk membantu saudara seislam ketika era pencerobohan dan pembunuhan beramai-ramai umat Islam di Bosnia ketika itu. “Kalau negara Arab ini tidak datang membantu, kita hantar sahaja askar kita,” -kata beliau.
3) Dia juga lah berpakat dengan kerajaan Sultan Brunei menyediakan jumlah dana yang berjuta dollar untuk membeli senjata dan peluru anti kereta kebal untuk tentera Islam Bosnia.
4) Dialah yang pernah menangis ketika melawat Bunker yang menjadi pejabat Yasser Arafat di Palestin.
5) Dia jugalah pemimpin islam yg Yasser Arafat hubungi meminta bantuan dan pertolongan ketika diserang oleh rejim zionis.
6) Dia jugalah yg mempertaruhkan nyawa isterinya menaiki pesawat ke Baghdad membawa bantuan kemanusiaan kepada umat islam demi untuk melepaskn sekatan Amerika Syarikat.
7) Dialah yang digelar MahaFiraun dan dia jugalah yang lantang mengutuk kekejaman Yakjuj Makjuj / Zionis ke atas umat islam serta mempertahankan islam dimata dunia.
8) Dialah yang berusaha keras, tak hanya duduk berdoa tanpa berbuat apa2.
9) Dialah yang ketika saudara islam yang berlainan parti mendoakan kecelakaan untuknya. Tapi dia diizin oleh Allah SWT masuk ke dalam KAABAH.
10) Dia jugalah pernah ditembak dan mengorbankan jawatan tertinggi yang beliau ada bagi menyelamatkan umat Islam di Bosnia.
Malah beliau kini dianggap sebagai seorang pemimpin dunia yang meskipun memimpin sebuah negara yang kecil. Beliau bukan hanya berjaya Memerdekakan negaranya dari semua segi, tetapi berusaha memerdekakan negara-negara lain dari belenggu falsafah pembangunan yang dijana dari barat yang jelas muflis idealistiknya..
Siapa dia? Ya.. dialah..
TUN DR. MAHATHIR BIN MOHAMAD, Bekas PM MALAYSIA dan DIHORMATI PEMIMPIN ISLAM SELURUH DUNIA.
Published with Blogger-droid v2.0.9

6 comments:

 1. Sygnya itu dulu...skrg ni dialah juga yg berpaling tadah bernaung dgn golongan kafir harbi laknatullah utk menjatuhkan bangsa dan agamanya sndri yg dahulu kununnya dipertahankan dgn nyawanya...dan puisi keramat melayu mudah lupa memakan tuannya.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sayangnya engkau xfaham....

   Dia berjuang demi rakyat malaysia yang ditindas . kita sebagai rajyat yang tidak pernah masuk parlimen dan tak pernah terlibat dalam pengurusan negara tak kan tahu mana tipu mana benar.. Harap baca UTUSAN ja,,tu otak sempit..Dengan umurnya dh lanjut dan mencapai kejayaan yg tertinggi dalam hidupnya mungkin kalu dia berdiam diri pun xpa..TAPI kerana sayangkan malaysia dia bangkit untuk menentang


   MElayu Memamh Mudah Lupa

   Sebb tu dia cuba INGATKAN KITA BALIK


   Jangan Jadi bangsa yg senang dipermainkan

   Kaji selidik secara mendalam baru bersuara...

   Delete
  2. Betul betul betul..!!!!.. Yg kritik tu manusia tak kenang jasa..anak durhaka,bangsa durjana,moral agama yg dusta..

   Isu bosnia dahulu,si pengkritik jahil media..sekarang baru nak jadi hero media..

   Delete